مشخصات فنی پایه چراغ دکوراتیو + 5 نکته طلایی برای خرید مطمئن
پایه چراغ دکوراتیو یا پایه چراغ باغی (Garden lighting pole) سازه ای فلزی و مرتفع است که نقشی کلیدی در روشنایی فضاهای عمومی ایفا می کند. این پایه چراغ ها که جنس بدنه آن ها عمدتا از فولاد است از قطعات مختلفی، نظیر پایه، سرچراغ و بازو شکیل می شوند.
در این مطلب ضمن معرفی مشخصات فنی پایه چراغ دکوراتیو به توضیح جامع در خصوص جنس، قطعات تشکیل دهنده و فرایند نصب این جزء مهم مبلمان شهری می پردازیم. همچنین 5 نکته کلیدی را معرفی می کنیم که توجه به آن ها هنگام خرید پایه چراغ دکوراتیو به انتخاب بهترین گزینه کمک می کند. با ما همراه باشید.
مشخصات فنی پایه چراغ دکوراتیو
برای آشنایی با مشخصات فنی پایه چراغ دکوراتیو، لازم در خصوص جنس، قطعات تشکیل دهنده، نوع پوشش مورد استفاده و فرایند نصب پایه چراغ پارکی اطلاعات دقیقی داشته باشید. در ادامه در خصوص موارد مذکور بیشتر توضیح می دهیم:
قطعات پایه چراغ دکوراتیو
پایه چراغ دکوراتیو یا پایه چراغ حیاطی، به طور کلی از سه بخش عمده یعنی پایه، بازو و سرچراغ تشکیل می شود.
پایهها
پایههای چراغ پارکی عمدتاً از جنس فولاد هستند. این پایهها که غالبا لوله ای شکل هستند، علاوه بر استحکام و دوام بالا، قابلیت طراحی در اشکال و طرحهای متنوع را نیز فراهم میکنند. علاوه بر فولاد پایه چراغ پارکی را میتوان از طریق ریختهگری آلومینیوم نیز تولید کرد که در این صورت قیمت بالاتری دارد.
در فرآیند تولید پایههای چراغ، از جوشکاری CO2 استفاده می شود. در این روش گاز دی اکسید کربن ( CO2 )، برای جلوگیری از زنگ زدگی مورد استفاده می گیرد و به این ترتیب چراغ به بیس پلیت و لچکی متصل می شود.
بیس پلیت ( base plate ) یک صفحه فلزی است که به زمین متصل میشود و پایه چراغ روی آن قرار میگیرد تا بار را به خوبی توزیع کند. لچکی نیز قطعات فلزی مثلثی شکلی هستند که از تکان خوردن پایه چراغ جلوگیری میکنند. لازم به ذکر است که پایه های چراع پارکی از اجزایی نظیر مبله و سرچراغ نیز تشکیل می شوند که ادامه در رابطه با کاربرد و جنس آن ها توضیح می دهیم.
بازوها
پایه چراغ های پارکی که به آن ها پایه چراغ محوطهای نیز می گویند، در انواع تکبازو، دو بازو و سه بازو تولید میشوند. بطور کلی در پایه های آلومینیومی امکان پیاده سازی طرح های شکیل تری برای بازوها وجود دارد؛ چراکه آلومینیوم به دلیل نقطه ذوب پایین و قابلیت ریختهگری امکان طراحی های ظریف ( مانند اشکال سلطنتی و قوس دار) را فراهم می کند.
سرچراغ یا سرانداز
سرچراغ یا سرانداز، قسمتی از پایه چراغ دکوراتیو است که چراغ به آن متصل میشود. این قطعه از آلومینیوم یا فولاد ساخته میشود و نقش مهمی در زیبایی و عملکرد پایه چراغ دارد.
جنس پایه چراغ دکوراتیو
بدنه پایه چراغ دکوراتیو غالبا از ورق فولاد ST37 با ضخامت 3 تا 3 میلی متر ساخته می شود. فولاد ST37 یکی از پرکاربردترین انواع فولاد است که از ترکیب کربن، منگنز و سلنیوم ساخته می شود. این نوع فولاد به دلیل درصد کربن پایین، قابلیت جوشکاری بالایی دارد و فرایند شکل دهی آن آسان است.
همانطور که پیشتر گفته شد مبله، یکی از اجزای پایه چراغ پارکی، است که در قسمت پایین پایه چراغ دکوراتیو نصب میشود و از جنس آلومینیوم ریختهگری یا فولاد ساخته میشود. مبلههای فولادی معمولاً با کتیبه تزئین میشوند که امکان پیاده سازی طراحیهای متنوع (مانند نام شهر یا سازمان) روی آن را با استفاده از دستگاه CNC فراهم می سازد.
قطعه دیگر سرنیزه است که از آلومینیوم ساخته میشود. این قطعه در قسمت بالایی پایه نصب میشود و به عنوان یک قسمت تزئینی عمل میکند.
فرایند نصب پایه چراغ دکوراتیو
در فرایند نصب پایه چراغهای دکوراتیو ابتدا، طرح کلی پروژه با توجه به شرایط محیطی، نیازهای مشتری و بودجه موجود تعیین میشود. پس از اینکه طرح نهایی مشخص شد فونداسیون پایهها اجرا میشود تا ساختاری مستحکم برای نصب چراغها فراهم گردد. پس از اجرای فونداسیون، مراحل کابلکشی، نصب سازههای فلزی و پروژکتورها به دقت انجام میشود و کابلکشی داخلی نیز برای اتصال چراغها به منبع برق صورت میگیرد.
پس از تکمیل نصب، سیستم روشنایی راهاندازی و تست میشود تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل گردد. در پایان به نیروی کار آموزشهای لازم ارائه میشود تا بتوانند به طور مؤثر از سیستم استفاده کنند.
پوشش پایه چراغ دکوراتیو
انواع مختلف پایه چراغ دکوراتیو با استفاده از فرایند گالوانیزاسیون و قرار گرفتن در معرض رنگ الکترو استاتیک پوشش دهی می شود. در جدول زیر چگونگی انجام هر یک از این روش ها را به همراه فوایدشان به صورت خلاصه توضیح می دهیم.
فرآیند | نحوه انجام | فواید |
---|---|---|
گالوانیزه | در این روش ابتدا سطح فولادی پایه چراغ تمیز می شود، سپس پایه چراغ در حمام روی مذاب غوطهور می شود. پس از تشکیل لایههای آلیاژ روی-آهن فرایند خنکسازی له تدریج انجام می شود. | ایجاد پوشش مقاوم در برابر خوردگی، زیبایی ظاهری، افزایش طول عمر سازه |
رنگ کردن با پودر الکترواستاتیک | در این روش ابتدا سطح فلزی سازه به شیوه ای دقیق پاکسازی می شود، سپس با استفاده از دستگاه خاص، پودر رنگ بر سطح پایه اسپری می شود. در نهایت سازه برای پخته شدن پودر به کوره منتقل می شود تا لایه ای سخت و مقاوم تشکیل شود. | افزایش مقاومت در برابر خوردگی و اشعه، زیبایی و تنوع در رنگها، دوام بالا و طول عمر بیشتر |
5 نکته کلیدی برای خرید پایه چراغ دکوراتیو
1- توجه به جنس پایه چراغ دکوراتیو بسیار مهم است. پایههای فولادی ST37 با ضخامت مناسب، دوام و استحکام بالاتری نسبت به پایههای آلومینیومی دارند.
2- ارتفاع پایه چراغ دکوراتیو باید با توجه به محیط و میزان روشنایی مورد نیاز انتخاب شود. پایههای بلندتر برای مساحت های بزرگ و پایههای کوتاهتر برای محیط های کوچک تر مناسبترند.
3- هنگام خرید اطمینان حاصل کنید که پایه چراغ دارای قطعات با کیفیت است. اجزایی مانند بیس پلیت و لچکیها باید به خوبی طراحی و ساخته شوند تا پایداری و استحکام پایه را تضمین کنند.
4- توجه به نوع پوشش (گالوانیزه و رنگ الکترو استاتیک) بسیار مهم است. این پوششها از پایه چراغ در برابر خوردگی و اشعه UV محافظت کرده و دوام آن را افزایش میدهند.
5- اطمینان حاصل کنید که نصب پایه چراغ با دقت انجام میشود. فرآیند نصب باید شامل مراحل صحیحی مانند اجرای فونداسیون، کابلکشی و تست نهایی باشد تا عملکرد بهینه سیستم روشنایی تضمین گردد.