چگونه کفپوش باشگاهی با کیفیت بخریم؟
کفپوش باشگاهی یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در سالنهای ورزشی است. ورزشکاران در رشته های ورزشی مختلف در درجه اول به فضایی امن نیاز دارند که در صورت سقوط کمترین آسیب را ببینند و استفاده از انواع کفپوش باشگاهی به ایجاد این محیط امن کمک می کند. علاوه بر خاصیت ضربه گیری، کفپوش های مخصوص باشگاه، عایق صدا هستند و فرایند نصب و نگهداری آن ها آسان است. بسیاری از این کفپوشهای ورزشی از مواد بازیافتی ساخته میشوند که معمولاً از لاستیک های فرسوده به دست میآیند. در این مطلب به معرفی جامع انواع کفپوش باشگاهی می پردازیم. اگر قصد خرید کفپوش باشگاهی دارید با خواندن این مطلب می توانید بهترین انتخاب را برای فضای خود داشته باشید.
ویژگی کفپوش های باشگاهی
کفپوشهای باشگاهی ویژگی های خاصی دارند که آن ها را از سایر پوشش های کف متمایز می کند. در ادامه به معرفی مهم ترین ویژگی های کفپوش های باشگاهی می پردازیم:
1- مقاومت و دوام بالا: کفپوش های باشگاهی به خوبی می توانند فشار و سایش ناشی از رفتوآمد زیاد و تجهیزات ورزشی را تحمل کنند. همچنین این نوع کفپوش ها در برابر ضربه و خراش مقاوم هستند.
2- انعطاف پذیری بالا: استفاده از کفپوش های باشگاهی به کاهش فشار وارد بر مفاصل و جلوگیری از آسیبهای ورزشی کمک می کند.
3. ضدلغزش: نصب کفپوش های باشگاهی، سطحی با اصطکاک کافی برای جلوگیری از لیزخوردن فراهم می کند. این ویژگی این نوع کفپوش ها را برای انواع ورزشها مانند بدنسازی، والیبال و بسکتبال مناسب می سازد.
4- عایقبندی صوتی: کفپوش باشگاه بدنسازی عایق صدا هستند و به کاهش صدای ناشی از برخورد وزنهها و انجام حرکات ورزشی کمک می کنند.
5. نصب آسان و نگهداری راحت: کفپوش های باشگاهی فرایند نصب آسانی دارند و در برابر لکه و رطوبت مقاوم هستند.
انواع کفپوش باشگاهی
کفپوش های باشگاهی انواع مخنلفی دارند. ماده اولیه سازنده برخی از کفپوش های باشگاهی، گرانول های لاستیک های بازیافتی است به همین دلیل به آن ها کفپوش گرانولی هم می گویند. برخی دیگر از این کفپوش های ورزشی نسبت به انواع دیگر نرم تر و انعطاف پذیرتر هستند و به آن ها کفپوش تاتامی می گویند. کفپوش های گرانولی رولی، تایلی و پایه دار سایر انواع کفپوش باشگاهی هستند که در ادامه به معرفی جمع آن ها می پردازیم:
کفپوش گرانولی رولی
از پرکاربردترین کفپوش های باشگاهی، کفپوش های گرانولی رولی هستند. همانطور که از نامشان پیداست این نوع کفپوش ها از رول های گرانول ساخته شده و در ضخامت های مختلف (از 1 تا 10 میلی متر) طراحی و تولید می شوند. خاصیت ضربه گیری،پوشش ضد آب و ضد حساسیت از ویژگی های این نوع کفپوش است. برای تولید کفپوش گرانولی رولی ابتدا مواد اولیه که معمولا PVC یا پلیاتیلن هستند، خرد شده و به گرانولهای کوچک تبدیل میشوند. سپس این گرانولها با افزودنیهایی مانند چسب و رنگ مخلوط شده و تحت حرارت و فشار بالا در دستگاههای پرس، به صورت لایههای یکنواخت فشرده میشوند. در نهایت، این لایهها به شکل رولهای بزرگ برش داده میشوند تا کفپوشهای انعطافپذیر و مقاوم برای استفاده در سالنهای ورزشی و سایر فضاها آماده شوند. از نظر ظاهری کفپوش های گرانولی رولی به دو نوع صاف و خالدار تقسیم می شوند. برای تولید کفپوش گرانولی خالدار مواد اولیه (مانند گرانولهای لاستیکی یا PVC) از قالبهای مخصوص یا غلتکهای دارای الگو در فرآیند پرس حرارتی، به این شکل تولید میشود. این خالهای برجسته عمداً طراحی میشوند تا با افزایش اصطکاک، از لیزخوردن جلوگیری کنند، فشار وارده بر سطح را بهتر توزیع نمایند، استهلاک کفپوش را کاهش دهند و در عین حال، ظاهری زیبا و کاربردی به کفپوش ببخشند.



کفپوش تاتامی
یکی دیگر از پرکاربرد ترین کفپوش های باشگاهی کفپوش تاتامی است. این نوع کفپوش از فوم ساخته شده و به صورت تکهای ارائه میشود. ضخامت این محصول معمولاً ۲ تا ۵ سانتیمتر است. یکی از ویژگی های مهم کفپوش تاتامی خاصیت جذب شوک و ضربه است؛ همین ویژگی تاتامی را به بهترین گزینه برای سالنهای رزمی و فضاهای بازی کودکان تبدیل کرده است. از آنجا که فرایند جابجایی و نصب دوباره کفپوش های تاتامی آسان است، استفاده از آن ها در سالن های ورزشی مدارس بسیار رایج است چراکه در مدارس نیاز است هر چند وقت یکبار تاتامی ها شسته شوند.
کفپوش گرانولی تایلی
علت نامگذاری این نوع کفپوش به نام کفپوش گرانولی تایلی این است که واژه “تایل” (Tile) در انگلیسی به معنای “قطعه مربعی یا مستطیلی” است از آنجا که این کفپوشها در قطعات مربعی 50 ×50 یا 100 × 100 سانتی متر، طراحی و تولید می شوند، به آنها “کفپوش تایلی” میگویند. همچنین کفپوش گرانولی تخته ای، ساده یا کفپوش گرانولی باشگاهی از نام های دیگر این نوع کفپوش است. ضخامت هر قطعه کفپوش تایلی از 20 تا 50 میلی متر متغیر است و امکان تولید انواع خالدار این محصول بسته به سفارش مشتری وجود دارد. فرایند نصب این کفپوش گرانولی تایلی بسیار آسان بوده و نیازی به استفاده از چسب و نصاب ندارد؛ همین ویژگی این نوع کفپوش را به گزینه ای عالی برای باشگاه های بدنسازی، مهدکودک ها و زمین های بازی تبدیل کرده است.
کفپوش گرانولی رولی چه تفاوتی با کفپوش تایلی دارد؟ کفپوش گرانولی رولی به صورت پیوسته و در متراژ بالا تولید میشود، اما کفپوش تایلی قطعهقطعه است. همچنین کفپوش تایلی برای استفاده در فضاهای کوچک یا طرحدار انعطافپذیری بیشتری دارد.
کفپوش پازلی
نام دیگر کفپوش گرانولی پازلی، گرانول قفلی است. می توان گفت این نوع کفپوش مانند کفپوش تایلی در قطعات مربعی تولید می شود، مانند تاتامی لبه های دندانه دار دارد و همچنین ماده اولیه سازنده آن گرانول است. این نوع کفپوش فرایند نصب بسیار آسانی دارد و مقاومت بالای آن باعث شده در سالن ها ورزشی و سایر فضاهای بدون سقف که مستقیما در معرض باران یا آفتاب هستند پرکاربرد باشند.